fotonienke

 

 

Nienke Steenhuisen

GZ-Haptotherapeute en Fysiotherapeute

 

“Contact dat raakt”

 

 

 

 

Mijn naam is Nienke Steenhuisen. Als fysiotherapeut raak ik veel aan. Het lichaam van de cliënt, en daarmee vaak ook zijn of haar gevoel. Ik heb ervaren wat dit contact met mensen kan doen, en gemerkt dat het mij zelf ook raakt. Dit heeft mij in 1994 bewogen om de basisopleiding in de Haptonomie te gaan volgen. Die opleiding zorgde dat ik als fysiotherapeut meer te bieden had. Ik keek verder dan de klacht, naar de mens als totaal. Ongeveer 10 jaar later, toen alle drie mijn kinderen wat zelfstandiger werden, kwam er ruimte voor een vervolg op de Haptonomie-opleiding. Ik begon aan de post-HBO-opleiding Haptotherapie.

 

 massage

 

Winst op alle fronten

Ook in mijn eigen leven voelde ik mij rijker en completer door de Haptotherapie. Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen gevoel. Ik weet wat mijn oorspronkelijke bewegingen zijn, en ben me bewuster geworden van mijn eigen patronen. Ik ervaar mijn grenzen sterker en durf meer mijn eigen bewegingen te volgen. Dat komt mijn vitaliteit ten goede.

 

Eigen praktijk

In 2013 zette ik de kroon op dit werk: mijn eigen praktijk voor haptotherapie!
Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan als fysiotherapeut op haptonomische basis, waar ik ook gebruik van maak in de haptotherapie. Deze kennis, de kunst in het waarnemen, het praktische karakter, het inzetten van mijn empathische vermogen en het relativerende karakter zijn aanwezig in mijn haptotherapeutische behandeling.

Haptotherapie kan op zichzelf staan. Het kan ook een aanvullende therapie zijn. Naast de fysiotherapie of de psychologie, kan dit een waardevolle aanvulling zijn. naast de lichamelijke en de gedragsmatige kant, wordt dan ook de emotionele en het lichamelijke aspect aangepakt. Zo ontstaat een benadering waarbij de mens als geheel wordt gezien en behandeld. Die integrale benadering streef ik na in mijn praktijk. Naast mijn eigen praktijk, werk ik parttime als fysiotherapeut en haptotherapeut in het Integraal Gezondheidscentrum in Bilthoven. In dit Centrum werk ik nauw samen met collega-fysiotherapeuten, psychologen en artsen. We combineren de inzichten uit de westerse en oosterse geneeskunde. We kijken naar de mens als geheel en behandelen zowel de psychische als de fysieke klachten.

 

hand   

 

Vergoedingen

Voor haptotherapie heb je geen verwijzing nodig. Je kunt direct contact opnemen met mij als je denkt dat haptotherapie iets voor jou kan zijn. De meest zorgvezekeraars vergoeden haptotherapie helemaal of gedeeltelijk.

 

Opleidingen en Scholingen

Ik heb verschillende scholingen voor de fysiotherapie gevolgd op het gebied van zwangerschap, bekkenbodem, psychosomatiek, mindfulness, medical taping en de biofeedback. Hiernaast heb ik de 2-jarige basisopleiding haptonomie gevolgd, en de 5-jarige post-HBO opleiding haptotherapie.

 

Meer Informatie op:
www.haptonienke.nl

 

 

Praktijkadres:

Gezondzijncentrum Praktijk Kaki

Nienke Steenhuisen, GZ-Haptotherapeute

p/a De Verwondering 37

3823 HB Amersfoort

Mobiel: 06-53877582

Kvk: 56952570

E-mail: nienke@haptonienke.nl

Website: www.haptonienke.nl