WAAROM KAKI?

‘HEEL BLIJ VRIJ ZIJN!’

 

‘JE GEZONDHEID IN BALANS’

 

Dat is bij Gezondzijncentrum Praktijk Kaki in Amersfoort, dé sleutel voor een gezond, vitaal en gelukkig leven. In Praktijk Kaki worden daarom reguliere Westerse therapieën en de nieuwste medische apparatuur gecombineerd met oude Oosterse kennis, wijsheid en ervaringen uit de Natuurgeneeskunde.  Persoonlijke aandacht staat voorop. Bij Praktijk Kaki ben je geen nummer. Er wordt geluisterd naar je persoonlijke verhaal en daarna wordt er samen gekeken naar wat je nodig hebt.

 

Eigen verantwoordelijkheid
Binnen de visie van Praktijk Kaki wordt de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt voor zijn of haar behandeling en gezondheid erkend. U wordt dan ook actief bij de behandeling betrokken. Belangrijk daarbij is dat uzelf krijgt aangereikt wat u kan bijdragen aan een zo goed mogelijke balans; zowel in preventie als herstel van ziekte. Binnen Praktijk Kaki ligt de nadruk niet op ziekte en bestrijding van symptomen, maar op gezondheid, preventie en welbevinden, met uitbreiding naar behoud en herstel van vitaliteit en zingeving. Regulier gebruikte methoden worden daarbij geïntegreerd met complementaire technieken.

shutterstock_2735813-2

 

Betekenis en symboliek van Kaki
Op 9 augustus 1945 viel op Nagasaki de plutoniumbom. Deze bom betekende het einde van de 2e Wereldoorlog. Een groot deel van de stad werd totaal verwoest en een hoog percentage van de bevolking stierf. Dicht bij het epicentrum overleefde een boom: de Kaki-boom of Diospyros Kaki. Ze zag kans gedurende de vernietigende werking van de plutoniumbom het inferno te overleven.

Haar overlevingskracht maakt deze boom tot Wereldboom. De Kaki-boom staat zowel voor het einde van vernietiging, overheersing, verkrachting en dood, als óók het begin van de hoop en het (over)leven. De schors en de wortels zijn van buiten zwart (“dood”) en van binnen wit (“leven”). Voor Japanners is Kaki hét symbool van de universele liefdesenergie.
De boom wordt voor de Kaki- of Sharonvruchten gekweekt, onder andere in Israël en Zuid-Europa. De soort bezit eigenschappen om ziektes te genezen, die het gevolg kunnen zijn van radioactiviteit en stralingen, zoals leukemie.

 

 

De naam is mooi, treffend, symbolisch:

Godenvrucht voor de ziel op aarde

(Dios=God, Pyros=Vrucht/Vuur, Ka=Ziel en Ki=Aarde/Energie)

 

shutterstock_178427018              logkaki2-03

 

Geïnspireerd door de prachtige oranje kleur, de karakteristieke bitterzoete smaak en de unieke structuur, die zichtbaar wordt zodra je de vrucht door midden snijdt, hebben wij gekozen voor deze tot de verbeelding sprekende vrucht, als symbool voor wat wij als Gezondzijncentrum Praktijk Kaki aan onze medemensen te bieden hebben.

 

Yin Yang images

 

Net zoals de tegenpolen Yin en Yang, het vrouwelijke en het mannelijke, zwart en wit, koude en warmte, et cetera, zijn ook Ka en Ki, ziekte en gezondheid, dood en leven onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

 

Als je het Leven en de Kaki-vrucht goed observeert, kun je verschillende wegen zien die naar binnen, je kern, je thuis of de Bron leiden. Én in omgekeerde richting herken je de Bron, die, net als de Zon, zijn Licht naar buiten straalt.
In onze levens en werk begeleiden wij jou graag zowel naar bínnen, naar jouw Bron van Licht en Liefde, als naar búíten, zodat je je eigen Licht en Liefde (weer) met de wereld kunt delen.

 

Niet alléén, maar samen één, gaan en staan we sterker!

shutterstock_230388673